Nisan 2014
M T W T F S S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Sosyal Paylaşım

By A Web Design

Lal

2013 / 87’ / Renkli / Türkiye

Yönetmen: Semir Aslanyürek
Senaryo: Semir Aslanyürek
Müzik: Grup Yorum
Görüntü Yönetmeni: Yusuf Aslanyürek
Kurgu: Ramazan Yüksel
Oyuncular: Erdal Sarı, Ata Murat Kalkan, Erkan Can , Gürkan Uygun, Emre Altuğ , Feride Çetin, Ezel Akay, Asiye Dinçsoy
Yapımcı : Yusuf Aslanyürek
Yapım:  Aslanyürek Film
Telefon: +90 216 345 17 11
E-posta: Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Özet

İkinci Kıbrıs çıkartması ve sağ sol çekişmeleriyle çalkantılı bir dönem olan 70lerin başlarında, 14 yaşlarında iki çocuğun Yılmaz Güney'e ulaşabilmek için Antakya'dan Adana'ya koyuldukları macera dolu bu serüvende, yolculuk sırasında başlarına anlam veremedikleri siyasi baskılar ve absürt olaylarla güldürürken, farklı insanlarla tanışıp onlardan yardım alarak yollarına devam eden iki çocuğun öyküsünü anlatıyor.

Yönetmen

15 Ağustos 1956 Antakya doğumlu. İlk ve Orta eğitimini Antakya'da tamamladıktan sonra 1975 yılı sonbaharında Şam'a gitti. 1978 yılına kadar Şam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim gördükten sonra, yaptığı bir taş yontu ile Sovyetler Birliğinden burs kazandı. 1979 yılında Sovyetler Birliği'ne gitti. Henüz okulun hazırlık sınıfındayken heykel eğitimi görmek yerine sinemayı tercih etti ve 1980 yılından 1986 yılının sonuna kadar Moskova Devlet Sinema Enstitüsü (VGIK) Film Yönetimi Fakültesi, Oyunculuk, Sinema ve TV Filmi Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi gördü.
“Senaryo Kuramı”, “Tarkovsky’den sinema dersleri”, "Bir Dağ Düğünü" ve “Rüya gibi” adlı yayınlanmış dört kitabı olan Semir Aslanyürek, "Sinema ve TV'de Görüntü Kurgusu" adında Rusçadan bir çevirinin yanı sıra ikisi uyarlama olmak üzere dokuz uzun metrajlı senaryoya imza atmıştır.

Filmografi

2013 LAL                  
2010 7 Avlu
2006 Eve Giden Yol
2003  Çağlar İçinde Antakya (Belgesel)
2001 Şellale
1993 Vagon
1986 Yukarda Havalar Temiz (Kısa)
1984 Babil’de Yalnızlık (Kısa)
1982 Yara  (Kısa)